La obra ‘Máquina’, de la poeta Dolors Alberola, ha sido galardonada con el IX Premio de Poesía César Simón del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.

A continuación reproducimos la nota de prensa publicada en la página web de la Universitat de València:


L’obra ‘Máquina’, de la poeta Dolors Alberola, ha estat la guanyadora del Premi de Poesia César Simón del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. El jurat, integrat per Jaime Siles, Julieta Valero, Antonio Cabrera, Susana Benet i Begonya Pozo, reunit el passat 25 de setembre, va decidir atorgar el guardó en la seua novena edició a aquesta obra de Dolors Alberola.

D’acord amb el jurat, aquesta edició ha destacat, com és habitual, per la gran quantitat i qualitat d’exemplars rebuts. En aquesta ocasió han estat cent trenta volums els que han arribat des dels punts més diversos de la geografia espanyola, així com des d’Amèrica i Europa contribuint a la universalització del premi.

Dolors Alberola és una poeta espanyola nascuda en 1952 que compta amb nombrosos premis literaris i publicacions entre les quals destaquen: Cementerio de nadas (1998), Conversaciones con Uriel, El pacificador de cosas (2001), El monte trémulo (2003), Acaso más allá (2006), El libro negro (2006), Del lugar de las piedras (2009) y Sobre la oscuridad (2011). Traduïda al gallec, català, portugués, francés, italià, àrab, serbi, romanés i rus, la seua obra ha estat arreplegada, entre unes altres, en les següents antologies: La palabra debida (2000); Mujeres de carne y verso (2001); Poetisas españolas, antología general (2002) y Trato preferente. Voces esenciales de la poesía actual en español (2010). Ha col·laborat en la premsa literària, revistes especialitzades i publicacions col·lectives.

Pròximament, l’obra guanyadora d’aquesta edició serà publicada en l’editorial valenciana Denes i se celebrarà una cerimònia de concessió del premi.


[http://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/llista-noticies/obra-maquina-dolors-alberola-guanyadora-premi-poesia-cesar-simon-universitat-valencia-1285846070123/Noticia.html?id=1285864526207]